Tutor Profesional Malaysia Certification

CMN Digylearn · March 9, 2022

Adakah anda ingin menjadi Tutor Profesional yang mempunyai ilmu dan skill untuk upgrade jadi ‘Next Level’?

Bina masa depan dalam bidang pendidikan secara profesional bersama kami dalam ‘Satu-satunya Program seumpamanya di Malaysia’

Apa Kelebihan bila Tutor ada Certification?

+ Added value & lebih confident nak mengajar terutamanya bila ada klien tanya, “Cikgu ada sijil apa ye?”

+ Lebih serius untuk jadi ‘real player’ dalam kerjaya ni

+ Diri sendiri & orang lain respect kerjaya tutor anda

+ Lebih rasa tanggungjawab untuk jaga nama baik & imej kerjaya tutor

+ Meningkatkan bilangan pelajar serta menjana pendapatan aktif & pasif

Cikgu Akin pernah direject oleh 10 buah pusat tuisyen. Berpengalaman sebagai akauntan sambil buat partime tuisyen dengan mengajar banyak subjek. Selepas join program CMN, kini beliau fokus kepada prinsip akaun dan memperolehi RM7500 sebulan.
Kini beliau mengorak langkah sebagai Usahawan Tuisyen dan mula membina Team

Cikgu Zanna berpengalaman bekerja dalam bidang korporat. Kemudian beliau tercari2 kerjaya yang boleh balance antara kerjaya dan family. Dan menemui passion dalam bidang tutoring. Merupakan speaker Funtastic Kimia SPM dan projek bersama University of Cyberjaya. Daripada income Rm400-500 sebulan kini beliau menjana Rm5000 sebulan dalam bidang tutoring. Mempunyai modul sendiri FIT KIMIA.

Cikgu Mas berpengalaman sebagai Engineer dan terpaksa melepaskan jawatan kerana ingin fokus family. Kemudian menemui passion dalam bidang tutoring dan kini beliau merupakan Speaker Funtastic Matematik PT3 dan mempunyai modul sendiri. Kini merupakan tunjang utama dalam menguruskan Projek Kerjasama CMN dan University of Cyberjaya untuk program pelajar SPM.

Pernah rasa malu sebab tiada kerja tetap lepas grad, Chegu Beeha teringat pesanan mak untuk berdoa di Mekah untuk bina kerjaya. Pernah buat tuisyen di rumah sebelum mengenali CMN. Setelah diguide, kini beliau merupakan Speaker Funtastic Matematik UPSR dan menguruskan CMN Academy Melaka. Beliau juga berjaya menghasilkan modul sendiri dan menjana sale RM8000 sebulan.

Teacher Zy berpengalaman sebagai fasilitator Petrosains Negara. Beliau berpeluang untuk membawa pelajar memenangi gold award pertandingan inovasi. Merupakan speaker untuk projek pelajar SPM di bawah Lembaga Zakat Selangor. Kini beliau merupakan speaker Funtastic Sains dan mempunyai modul Sains sendiri.

Cikgu Zaiju berpengalaman sebagai pegawai IT sehingga menemui passion yang beliau buat secara partime iaitu tutoring. Dicungkil bakat dalam Tutor Coaching Day sehingga menjadi Speaker FB Live. Kemudian menjadi fasilitator dan speaker untuk program STEM di sekolah dan PPD. Kini merupakan speaker Funtastic Sains UPSR.

Siapa anda yang sesuai & perlu sertai program ini?

> Tutor part-time & full-time

> Tutorpreneur dan Usahawan Pendidikan

> Guru & Pensyarah yang ingin meningkatkan kredibiliti dengan certification dari TVET Pendidikan

> Tutor lama & baru

> Tutor yang ingin ada perkembangan kerjaya atau nak tahu ilmu & kemahiran baru

> Tutor yang nak tahu bagaimana nak ada ‘backup’ untuk masa depan

Husna Zakaria, tutor & pengusaha pusat tuisyen

“Dah lama sangat saya tercari-cari program macam ni dan teringin sangat nak join, sejak awal bukak bisnes tuisyen ni lagi. Lagipun area sini mana ada mana-mana NGO ke company swasta yang ada buat program macam ni. Bila nampak iklan CMN dan Tutor Profesional Malaysia ada anjurkan program ni, memang saya tak lepaskan peluang, tambahan pula program ni berjalan secara online. Jadi tak ada alasan lagi untuk tak join. Saya dapat ilmu & yang best, coach dan rakan peserta sangat supportive.”

“Banyak ilmu baru yang dipelajari dan banyak dah breakthrough diri. Antara yang paling best adalah buat MAGNETIC PROFILE. Semakin kita inginkan kejayaan, semakin banyak kita perlu upgrade diri.”

Navinkumar, tutor 12 tahun pengalaman

“Ternyata bahawa banyak perkara yang boleh dipelajari walaupun sudah 12 tahun membuat tutoring. Terlalu mahal ilmu yang saya dapat hari ini terutamanya ‘Wheel of Life’. saya juga pelajari bagaimana kita boleh engage dengan students untuk jangka masa yang panjang. Perkongsian hari ini sedikit sebanyak telah menaikkan keyakinan dan semangat saya untuk terus mencari diri saya dalam bidang ini. Terima kasih CMN yang memberikan peluang ini kepada saya.”

Ustaz Zulfadzly Zulkifly, guru Kafa.

“Akhirnya saya jumpa platform untuk menjadi tutor yang bertauliah. Dan sudah tentu untuk menjadi tutor yang bertauliah perlu ada kemahiran dan ilmu yang perlu dipelajari. Setiap tutor perlu ada magnetic profile untuk menjual diri kita dan memberi trust kepada client supaya kita boleh pergi dengan lebih jauh.”

Cikgu Fatin Anis, founder pusat tuisyen.

“Benarlah, bukan sekadar ‘content’ yang saya bawa pulang. Banyak aspek yang saya belajar, terutamanya dari segi penyampaian coach serta rakan-rakan tutor semasa sesi penilaian presentation. Sungguh saya amazed! Masing-masing ada gaya tersendiri. Kalau saya jadi student, confirm tak sabar nak tunggu kelas seterusnya. Best dia tu sampai tak sempat nak mengantuk walaupun program dari pagi sampai petang. Jujur, rasa macam tak puas lagi nak belajar.”

Kami akan kongsikan pelbagai ilmu yang boleh tingkatkan Ilmu dan skil anda

Mental Model

Bagaimana ‘Mental Model’ menjadi Tutor Futuristik dengan Formula 5 Diamond?


Tutor Outstanding

Ramai Tutor tumbuh bagaikan cendawan di luar sana, ingin menyerlah dan jadi ‘Outstanding’ dari yang lain?


Notes to Module

Anda akan didedahkan dengan teknik hasilkan nota & modul yang menarik dengan cara mudah. Ada Modul baru ‘power’


Finance & Compliance

Adakah tutor perlu daftar di mana-mana jabatan atau institusi untuk menjadi ‘legal’? Nak beli aset atau rumah? Perlukah daftar SSM & LHDN? Apa kelebihan KWSP & SOCSO? Semuanya akan terjawab dalam topik ini.


Beyond Expectation Teaching Technique

Formula Istimewa Beyond Expectation Tutor untuk mengajar menggunakan kaedah terkini secara online mahupun offline. ‘Teknik Hybrid’ pun kami kongsikan.


Online Event

Apa kaitan Tutor dan online event? Bagaimana nak urus program simple tapi nampak profesional? Jom kami kongsikan berdasarkan pengalaman kami menguruskan program offline & online.


Online Resume

Anda akan didedahkan cara menyerlahkan diri dengan ‘Magnetic Profile’ yang mampu tarik perhatian prospek dan klien! Ada yang dapat ‘klien’ bila kongsikan ‘Magnetic Profile’ ini


Branding & Marketing

Bagaimana tutor nak buat ‘branding & marketing’ yang sesuai dengan Tutor dan tingkatkan ‘value’ serta bayaran klien dengan ‘Value Ladder’


Practical

Aktiviti Praktikal & Penilaian untuk anda layak diberi Tutor Profesional Malaysia Certification dan TVET Pendidikan.

Plus certificate anda akan disahkan juga oleh Pendaftar TVET Pendidikan berserta No Pendaftaran Khas!

Sijil Pengiktirafan ‘Tutor Profesional Malaysia Certification’ & TVET Pendidikan
Tutor Profesional Malaysia Certification Graduation

Apa itu TVET Pendidikan?

TVET merupakan singkatan bagi Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional

TVET adalah proses pendidikan dan latihan yang mempunyai hala tuju pekerjaan dengan penekanan utama terhadap amalan industri. Ia bertujuan untuk menghasilkan tenaga kerja yang kompeten dalam bidang-bidang yang tertentu.

Fokusnya adalah kemahiran dalam Tutor dan Edupreneur.

Sijil TVET ini sangat tinggi nilainya kerana dari Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

TVET Pendidikan KPM

Kisah Kejayaan Tutor Profesional

Barisan Speaker yang akan berkongsi dengan anda

Coach Mohd Noor

Founder & Master Trainer Tutor Profesional Malaysia, Marketplace Digylearn.com & CMN Global Consultant

Sir Badrul Hisham

Pendaftar TVET Pendidikan & mantan guru sekolah. Berpengalaman lebih 30 tahun sebagai Guru, Pegawai Pendidikan dan Penulis Buku Teks

Coach Isa

Trainer & Pengurus Program Tutor Profesional Malaysia

Mantan guru sekolah, Tutor Profesional dan giat membantu pendidik membuat perkongsian dan Live di media sosial

Coach Wahidah

Trainer Tutor Profesional Malaysia & Pengurus Operasi Tuisyen CMN Academy

Tutor Aktif CMN Academy, Speaker Funtastic Online Tuition dan Module Creator Funtastic Arabic

Coach Aini

Trainer Tutor Profesional Malaysia & Pengurus Finance & Compliance CMN Global Consultant

Membantu ramai usahawan dan pendidik mengikuti compliance dan ‘copyright’ harta intelek

Kenali Tutor Profesional Malaysia TPM

Tutor Profesional Malaysia ditubuhkan oleh Coach Mohd Noor, yang berpengalaman lebih 15 tahun sebagai guru, pensyarah, tutor, trainer dan coach.

TPM ditubuhkan bagi memberi fokus kepada pembangunan kerjaya tutor & pendidik seiring dengan gaya pendidikan terkini dan kini merupakan ‘Pusat Latihan Tutor Yang Terbesar di Malaysia’

TPM telah membantu dan melatih lebih 3000  Tutor yang aktif mengajar tuisyen secara online & offline, tak lupa juga usahawan bisnes home tution, pusat tuisyen, kelas al-Quran, tadika (lebih 50 [email protected]) untuk memulakan serta mengembangkan bisnes.

TPM telah menjadi penganjur kepada bengkel, seminar, training dan coaching (online & offline) untuk tutor & usahawan pendidikan termasuk program tahunan Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) yang dihadiri lebih 1500 oleh pendidik, tutor, dan usahawan pendidikan dari seluruh Malaysia semenjak 2009.

Coach Mohd Noor merupakan Peneraju Modul ‘Beyond Expectation Tutor’ dan ‘Success Tutorpreneur Mentorship’ (STM) yang telah membantu Tutor & Usahawan Pendidikan mengajar dan menguruskan bisnes dengan lebih sistematik & profesional.

Tutor Profesional Malaysia merupakan salah satu penganjur bersama bagi Simposium Tutor, Trainer & Pendidik Profesional Malaysia #STPM yang mana pertama kalinya telah dijalankan pada tahun 2015 sempena mengambil semangat dari National Tutor Conference (NTC) yang telah dijalankan di London pada tahun yang sama.

Kini Simposium Tutor, Trainer & Pendidik Profesional Malaysia #STPM telah dijalankan setiap tahun & sudah masuk tahun ke-7 penganjurannya.

Team TPM & CMN Academy juga telah dijemput untuk berkongsi dalam Bengkel ‘Beyond Expectation Teachers’ bersama guru-guru sekolah guru-guru Sains & Matematik di PPD Rompin, PPD Kuala Selangor, PPD Kuala Pilah, PPD Baling serta JPN Selangor.

legend blueprint mentorship

Coach Mohd Noor selaku Pengasas TPM telah dijemput berkongsi di Fakulti Pengajian UPM tentang Pembelajaran Digital serta ‘Funtastic Teaching’ Bersama Pensyarah-pensyarah MSU. Selain itu beliau pernah dijemput untuk berkongdi tentang ‘Kembangkan & Komersilkan Hasil Penyelidikan’ bersama Pensyarah USM.

Terkini, Tutor Profesional Malaysia bekerjasama bersama TVET Pendidikan untuk menawarkan Pensijilan Tutor Profesional Malaysia yang lebih komprehensif.

Pakej TPM Certification

Ada pertanyaan atau perlukan bantuan?

E-learning Content

About Instructor

+66 enrolled
Not Enrolled

E-learning Includes

  • 1 Lesson
× Boleh kami bantu? :)