Bangunkan Harta Intelek Bernilai Tinggi

MohdNoor · March 24, 2022

Anda sudah lama nak bangunkan Harta Intelek anda untuk kembangkan servis, produk atau pembelajaran anda, tapi masih tercari-cari Formula yang mudah dan ‘proven’?

Pembangunan Ilmu/Kemahiran anda sebagai Harta Intelek ini sesuai untuk

  • Anda yang ada Formula/Teknik/Method khas untuk bantu dan kembangkan kepada lebih ramai ‘target audience’ anda sama ada Modul fizikal atau digital

  • Jana pendapatan aktif mahupun pasif dari Modul/Ilmu/Kemahiran/Hasil Penyelidikan terus kepada individu atau organisasi

  • Meningkatkan penjenamaan serta kredibiliti personal, organisasi atau syarikat

Salam perkenalan dari saya…

Saya Mohd Noor Mohd Tahir atau lebih dikenali sebagai CoachMohdNoor.com

Saya berkelulusan Bachelor in Biomedicine (Hons) dari Management Science University (MSU). Pernah mendapat tawaran menyambung pengajian dalam bidang perubatan, namun buka rezeki di situ.

Telah memulakan CMN Academy dan Komuniti Tutor Profesional Malaysia yang menawarkan pembelajaran ‘Online Learning’ dan ‘Home-based Learning’ di seluruh Malaysia bermula 2019.

Yang terkini, saya telah mengasaskan sebuah start up Digylearn.com iaitu sebuah Marketplace Digital Learning terutama yang berkaitan dengan Modul serta Produk Digital memandangkan potensi serta keperluan dalam bidang ini.

Saya dan Team CMN juga menjalankan training dan coaching untuk Tutor dan Usahawan Pendidikan bagi mengembangkan kerjaya dan bisnes dalam bidang ‘Edupreneurship’.

Selain itu, memulakan Modul ‘Beyond Expectation Educator’ bermula 2013 dan Bengkel Bina Modul ‘Legend Blueprint Mentorship (LBM) pada 2020.

Saya juga merupakan ahli Pertubuhan Perunding Latihan & Motivasi Muslim Malaysia (TAMRIN) yang diterajui oleh Dr Fadzilah Kamsah bagi meningkatkan ilmu dan kemahiran jurulatih dalam bidang ini.

Penglibatan dalam Kelab Pidato Perdana dan diiktiraf sebagai Pemidato Mahir juga membantu saya dari segi penyampaian yang berkesan kepada audien selain merupakan Ahli SPEAKUp Public Speaking di Birmingham, United Kingdom.

Pernah menghadiri National Tutor Conference (NTC) di London serta merupakan Ahli Profesional kepada ‘The Association of Professional Coaches, Trainers & Consultants’ (APCTC).

Selain itu, saya juga merupakah seorang Coach & Professional Learning Facilitator (PLF) Mastery, Malaysia & SOIF Coach yang turut mempunyai visi dan misi membantu para trainer, fasilitator dalam menajamkan kemahiran masing-masing dalam bidang ini.

Saya juga seorang NLP Practitioner & telah mendapat Coaching Certification dari The International Society of Neuro-Semantics (ISNS)

Saya telah menghasilkan pelbagai jenis modul termasuk beberapa buku fizikal & yang terbaru Modul hybrid – Formula Cipta Modul Masterpiece Dari Zero.

Saya bersama team CMN telah beberapa kali dapat menyertai pesta buku & pertandingan inovasi untuk memperkenalkan modul-modul kami.

Ini ketika kami mendapat jemputan & liputan dari pelbagai media.

Pengalaman

+ Telah membantu lebih 15,000 pelajar dan lebih 7,000 Tutor dan Pendidik melalui platform CMN Academy & Tutor Profesional Malaysia

+ Guru sekolah rendah dan menengah sebelum menjadi Pensyarah di sebuah IPT.

+ Mengendalikan program motivasi, teknik belajar, ceramah kerjaya di sekolah-sekolah.

+ Berkongsi dalam Bengkel Funtastic STEM dan sekolah-sekolah dan Bersama guru-guru Sains & Matematik Bersama PPD Rompin, PPD Kuala Selangor, PPD Kuala Pilah, PPD Baling serta JPN Selangor.

Bengkel Funtastic STEM PPD Kuala Selangor

+ Jurulatih Bengkel Funtastic STEM Guru Sains, Pejabat Pendidikan Daerah Kuala Selangor

+ Penyumbang idea dan pendapat dalam Jawatan kuasa Kajian Dasar Pendidikan (Bahagian STEM Sekolah) di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) untuk melaksanakan Pembelajaran STEM di sekolah-sekolah.

+ Berkongsi di Fakulti Pengajian UPM tentang Pembelajaran Digital serta ‘Funtastic Teaching’ Bersama Pensyarah-pensyarah MSU dan bekerjasama dengan University of Cyberjaya untuk memberikan Seminar BEST SPM kepada pelajar-pelajar SPM di lebih 40 buah sekolah di seluruh Malaysia.

+ Membantu lebih 150 para pendidik dan usahawan untuk membina dan menyebarkan Modul dan Produk Digital sendiri melalui Platform Digital www.digylearn.com

+ Presenter International Conference of ProSET Education di Unisel 2018 dan menghasilkan journal mengenai STEM

+ Bersama Team CMN telah dijemput berkongsi bersama Pensyarah Kolej Komuniti Ledang dalam ‘Inovasi & Gamifikasi PdPc’ & ‘Penulisan & Penerbitan Modul’ bersama Pensyarah MARA Japan Industrial Institute (MJII).

+ Dijemput dalam bengkel bersama Pegawai ‘Bahagian Sumber Teknologi Pendidikan’ (BSTP) untuk menghasilkan Modul/Buku Teks untuk Pelajar OKU Penglihatan

Sijil

Ahli SPEAKUp Public Speaking di Birmingham, United Kingdom
Professional Learning Facilitator (PLF) Mastery, Malaysia & SOIF Coach
Penglibatan dalam program anjuran The Body Language Institute
Perkongsian amalan terbaik bersama Guru-guru Daerah Rompin
Jurulatih Bengkel Funtastic STEM Guru Sains
Pejabat Pendidikan Daerah Kuala Selangor
Presenter di International Conference of ProSET Education 2018
Speaker untuk program ‘Study Gaya Milenial’ MSU
Penyertaan dalam ‘Computational Thinking Games Design’ semasa The 1st National STEM Seminar di Universiti Malaya
Silver Award dalam ‘Computational Thinking Games Design’ semasa The 1st National STEM Seminar di Universiti Malaya

Award

+ 5 kali Anugerah ‘Dean’s List Award’ semasa belajar di MSU dan dianugerahkan sebagai ‘Pensyarah Berkaliber’ di sebuah IPT dan Anugerah Pengajaran ‘Best Subjects’ (4 semester berturut-turut).

+ Memimpin team CMN Funtastic merangkul Silver Award dalam Teachers’ Innovation Carnival (T-NOVATE) di UIA dan di EDUINNOVATION UKM 2018 dan Silver Medal dalam KNOVASI 2021 anjuran UKM.

+ Pencetus kepada Modul Funtastic dalam subjek Sains & Matematik serta STEM (Science Technology Engineering & Maths) yang dianugerahkan Silver Award dalam ‘Computational Thinking Games Design’ semasa The 1st National STEM Seminar di Universiti Malaya. Kini Modul Funtastic telah dikembangkan dalam pelbagai subjek dan level.

+ Semifinalists SUPERB Teraju 2021

+ Top 25 Startup ‘MyStartup’ anjuran MOSTI, Cradle & NEXEA

+ Dilantik sebagai Pakar Reka Bentuk dan Pembangunan Modul oleh Pelajar Phd Fakulti Pengajian Ilmu Pendidikan, USM

Live sharing bersama Prof Dr Ruslan, berkaitan “Komersialkan Modul untuk Pensyarah

Gamification Modul

Testimoni

Info lanjut

Klik button whatsapp di bawah

About Instructor

MohdNoor

Beliau merupakan Pengasas kepada CMN Academy dan Komuniti Tutor Profesional Malaysia yang mempunyai menawarkan pembelajaran 'Online Learning' dan 'Home-based Learning' di seluruh Malaysia. . . Selain itu, Team CMN Funtastic juga telah merangkul Silver Award dalam Teachers’ Innovation Carnival (T-NOVATE) di UIA dan di EDUINNOVATION UKM 2018 dan terbaru Silver Medal dalam KNOVASI 2021 anjuran UKM.. . . Di samping itu, beliau dijemput untuk berkongsi dalam Bengkel Funtastic STEM dan sekolah-sekolah dan Bersama guru-guru Sains & Matematik Bersama PPD Rompin, PPD Kuala Selangor, PPD Kuala Pilah, PPD Baling serta JPN Selangor. . . Disamping itu beliau telah menyumbang idea dan pendapat dalam Jawatan kuasa Kajian Dasar Pendidikan (Bahagian STEM Sekolah) di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) untuk melaksanakan Pembelajaran STEM di sekolah-sekolah. . . Selain itu, beliau telah dijemput berkongsi di Fakulti Pengajian UPM tentang Pembelajaran Digital serta ‘Funtastic Teaching’ Bersama Pensyarah-pensyarah MSU dan bekerjasama dengan University of Cyberjaya untuk memberikan Seminar BEST SPM kepada pelajar-pelajar SPM seluruh Malaysia. . . Yang terkini beliau membantu para pendidik dan usahawan untuk membina dan menyebarkan Modul dan Produk Digital sendiri melalui Platform Digital www.digylearn.com. Jemput lihat di https://www.youtube.com/watch?v=Kuf_ptLviEU

20 Courses

+5 enrolled
Not Enrolled

E-learning Includes

  • 4 Lessons

Ratings and Reviews

0.0
Avg. Rating
0 Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
What's your experience? We'd love to know!
No Reviews Found!
Show more reviews
What's your experience? We'd love to know!
× Boleh kami bantu? :)