TUAN PUAN DAH BERSEDIA UNTUK MENJADIKAN SESI PDP KITA LEBIH BEST, FUN & MEMORABLE?

ISTIMEWA UNTUK PARA PENDIDIK / TUTOR / IBU BAPA

Tuan Puan adalah Pendidik? Tutor? Atau Ibu Bapa?
Pernah lalui pengalaman :

+ Kekeringan idea nak ajar apa pada anak-anak didik?
+ Stuck nak guna apps apa lagi untuk bawakan mood baru dalam sesi PdPr?
+ Apa cara lagi untuk Switch Mood pelajar supaya lebih bersemangat!
+ Macamana nak buat game ringkas yang boleh masukkan video dan audio?

Digylearn

Objektif Flextion Gamekit

Digylearn

Board Game Start Page

Digylearn

Arahan Permainan

Digylearn

Scoreboard – Rewards Terkumpul

Digylearn

12 Editable Question & Answer

Digylearn

Penerangan Setiap Soalan

Digylearn

Reward Pelajar Yang Jawab Betul

Apa yang ISTIMEWA dalam Flextion Gamekit?

FLEXIBLE Board Game

FLEXTION GAMEKIT adalah nama singkatan bagi Flexible Station Gamekit iaitu sebuah Board Game Digital yang Flexible, berbentuk digytal dan Ruled-Adjustable

Komunikasi DUA HALA

Ia permainan yang memerlukan komunikasi dua hala yang applicable antara guru dan pelajar individu mahupun berkumpulan

SESUAI Semua Subjek

Gamekit ini digunakan untuk semua subjek sama ada subjek Teori mahupun Pengiraan. Ini kerana terdapat bahagian penerangan jawapan untuk ditunjukkan kepada pelajar.

Q & A Session (EXTRA)

Sesuai untuk semua tahap pelajar sama ada pelajar lemah, sederhana atau cemerlang. Ianya bertujuan sebagai satu medium ulangkaji bagi pelajar-pelajar.

Siapa Yang Akan Berkongsi?

Digylearn

CIKGU AKIN

Cikgu Akin, berpengalaman dalam mengajar subjek Prinsip Akaun SPM. Seorang penulis Edublog dan berkongsi pembelajaran Teknik Visual di platform cikguakin.com.

Berpengalaman dalam menjalankan program online Seminar BEST, menjadi salah seorang fasilitator dalam memberi training kepada pensyarah Kolej Komuniti Ledang dan salah seorang fasi dalam program Study Gaya Milenial dan Online Learning Mastery bersama pelajar MSU College.

Beliau telah menghasilkan 4 Modul Prinsip Akaun dengan content infografik, video penerangan ringkas, aktiviti visual, ilustrasi komik serta handout mudah untuk rujukan pelajar dan juga pendidik sebagai Alat Bantu mengajar (ABM) tambahan.

Alhamdulillah ramai pelajar yang telah beliau bantu untuk meningkatkan prestasi dalam pelajaran hingga mendapat A dalam SPM.

Telah dianugerahkan Anugerah Legend Award dalam Sesi Modul Highlight Tutor Profesional Malaysia pada Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) 2021 bagi pembinaan Modul Pro Akaun Visual.

Bagi beliau, setiap student ada harapan dan potensi untuk menyerlah, cuma sebagai pendidik, kena ‘unleash their potential’ secara konsisten. Percaya kemampuan mereka, unlimited.


Semoga pelajar lebih cemerlang dalam kehidupan.
Yakin Sebelum Berjaya!

Cikgu Akin.


About Instructor

CikguAkin

Beliau merupakan seorang Speaker Funtastic Prinsip Akaun SPM, Speaker Seminar Online Beyond Expectation Student Tutoring (BEST), Edublogger, Module Creator 'Pro Akaun Visual' dan Youtube Content Creator . Selain itu, beliau menjadi trainer untuk program online bersama Pensyarah Kolej Komuniti Ledang, pelajar Diploma MSU College dan pelajar Bachelor Perakaunan MSU College. . Beliau berpeluang untuk berkongsi tentang Impactful Visual Learning for Educators bersama lebih 30 orang pendidik dalam Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) 2021 dalam sesi Digytal Booth . Beliau banyak berkongsi tentang penggunaan Pembelajaran Gaya Visual dalam subjek Prinsip Akaun di Youtube Channel beliau, Cikgu Akin Akaun. Selain menyediakan Modul Pro Akaun Visual untuk digunakan bersama pelajar dalam kelas, beliau juga menyediakan E-Doit Game Kit KHAS untuk pendidik gunakan sebagai ABM (Alat Bantu Mengajar) dalam kelas . Terkini, beliau sedang dalam usaha mempersiapkan beberapa modul 'KHAS' untuk digunakan oleh pendidik dan mungkin perniagaan kecil juga boleh menggunakannya . Modul dan Produk Digital beliau boleh didapatkan melalui Platform Digital www.digylearn.com.

12 Courses

+7 enrolled
Not Enrolled

E-learning Includes

  • 3 Lessons

Ratings and Reviews

5.0
Avg. Rating
1 Ratings
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
What's your experience? We'd love to know!
Mohd Noor
Posted 1 year ago
Wow.. Teruja Dengan E-DOIT ni

Menarik Game E-DOIT ni.. Cikgu n student mesti excited dapat belajar sambil main game E-DOIT ni

×
Preview Image
Show more reviews
What's your experience? We'd love to know!
× Boleh kami bantu? :)